Wednesday, October 30, 2013

Tabletele Yoga 8 și Yoga 10

Lenovo explorează de ceva vreme zona tabletelor cu seria de laptopuri cu display-uri rotative și detașabile, dar acum a intrat de-a dreptul în această zonă cu Tableta Yoga, lansată în două versiuni: 8 inch și 10 inch.

Design

Bineînțeles, fiind Lenovo, nu au putut să lanseze o tabletă ca oricare alta, doar cu logo-ul propriu pe spate. Ceea ce a făcut compania este mult mai mult, în primul rând din punctul de vedere al designului. Tableta este dotată cu suport, iar bateria durează undeva între 16 și 18 ore. De fapt pe acest lucru mizează constructorii pentru ca echipamentul să poată penetra piața și să obțină o cotă bună.
Designul, inovator după cum spuneam, oferă o carcasă cu o textură fină și ușor granulată pentru o prindere mai bună, iar suportul cilindric cu o extensie plată în spate îi conferă un aer regal. Are avantajul că nu este limitat la două unghiuri, precum SurfacePro 2.

Detalii tehnice

Ambele tablete sunt dotate cu procesor Cortex-A7 quad-core de 1.2GHz și cu 1 GB RAM. Display-ul are, în cazul ambelor echipamente, o rezoluție destul de slabă, de 1280 x 800, dar atât culorile cât și unghiurile de vizualizare sunt excelente. În plus, la scroll tableta reacționează excelent, cel puțin în browser, care este Google Chrome în ambele variante. Tot în față, flancând display-ul, se află cele două difuzoare, a căror calitate audio este, de asemenea, excelentă.
În ce privește mobilitatea, longevitatea bateriei, de 9000 mAh la Yoga 10 și de 6000 mAh la Yoga 8, este practic obținută prin forma ei, cilindrică, plasată sub carcasa suportului. Exact această formă îi conferă un dezavantaj în cazul călătoriilor. Tabletele beneficiază de huse, create astfel încât să compenseze protuberanța, dar acest lucru le reduce mult din calitatea aspectului. Husa lui Yoga 10 este dotată cu tastatură, care însă este relativ greu de utilizat întrucât atât ea ca ansamblu, cât și tastele individuale, sunt prea mici.

+Dan Dragomir, care a testat Yoga 8, spune pe computerblog.ro că Ashton Kutcher va fi personajul care va promova tableta. În plus, tot el spune că există o serie de accesorii pe care le va descrie de cum va avea ocazia să le testeze.

No comments:

Post a Comment